2011 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

Meduolinė eglutė



Pirmas mano blynas, beveik didžiuojuosi :) Formelės pirktos, receptas iš čia :

1 komentaras:

  1. Meduolinė eglutė
    2 stiklinės miltų
    1 a. š. kepimo miltelių
    100 g tirpinto sviesto
    100 g cukraus pudros
    2,5 v. š. šilto medaus
    2 kiaušinių tryniai
    po 1/2 a. š. malta imbiero, kardamono, muskato, cinamono


    Iš nurodytų produktų išminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir pastatyti į šaldytuvą 1-1,5 val.
    Iš tešlos iškočioti maždaug 0,5 cm storio lakštą. Išspausti skirtingo dydžio šešiakampes žvaigždes. Kepti 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.
    Sausainius - žvaigždes sutepti baltu tirpintu šokoladu arba glajumi.
    Palikti (geriausiai per naktį), kad šokoladas ar glajus sustingtų.
    Paruoštas žvaigždes, mažėjančia tvarka dėti vieną ant kitos, sulipdant ištirpintu baltu šokoladu arba glajumi.


    AtsakytiPanaikinti