2011 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

Meduolinė eglutė



Pirmas mano blynas, beveik didžiuojuosi :) Formelės pirktos, receptas iš čia :

1 komentaras:

Jolanta (joven@) rašė...

Meduolinė eglutė
2 stiklinės miltų
1 a. š. kepimo miltelių
100 g tirpinto sviesto
100 g cukraus pudros
2,5 v. š. šilto medaus
2 kiaušinių tryniai
po 1/2 a. š. malta imbiero, kardamono, muskato, cinamono


Iš nurodytų produktų išminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir pastatyti į šaldytuvą 1-1,5 val.
Iš tešlos iškočioti maždaug 0,5 cm storio lakštą. Išspausti skirtingo dydžio šešiakampes žvaigždes. Kepti 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.
Sausainius - žvaigždes sutepti baltu tirpintu šokoladu arba glajumi.
Palikti (geriausiai per naktį), kad šokoladas ar glajus sustingtų.
Paruoštas žvaigždes, mažėjančia tvarka dėti vieną ant kitos, sulipdant ištirpintu baltu šokoladu arba glajumi.